top of page

Blaumut presenten el seu nou disc “Olímpica i Primavera” a Adolescència


Amb aquest cinquè disc “Olímpica i Primavera”, Blaumut es reafirma en la seva aposta de portar la música clàssica al món del pop, i en una constant experimentació, reinterpreta i modernitza el so més pur dels arranjaments per a instruments de cambra al servei d’un disc elegant i enèrgic, amb caires atmosfèrics i textos molt cuidats. Un discurs propi i ben personal amb el qual la banda va fidelitzant públic a cada nova passa.


De la mà d’aquest últim concepte, en un exercici artístic, i basant-se en les eines digitals que tots hem fet servir en aquests darrers dos anys per comunicar-nos, Blaumut es planteja el repte d’enregistrar el disc per separat, cadascun des de la intimitat de casa seva, sense una espai físic on trobar-se. La posterior mescla dels elements ha anat a càrrec d’en Joel Condal, sota la producció de Xavi de la Iglesia, autor de les cançons, i el mateix Joel Condal.


Els arranjaments de corda, creats per Oriol Aymat, integrats en la química sonora d’aquest disc, viuen i es mouen dins la poesia. Des de ben avall, harmonitzen el baix i la bateria i donen vida a la part electrònica dels sintetitzadors i els pads. Fusionats amb la lletra de cada cançó, dibuixen amb notes cada imatge, donant color i llum a paisatges i emocions. Acompanyen el lirisme de la veu: l’expliquen, dialoguen amb ella, la recolzen i, quan cal, canten aquells versos sense paraules.


La poètica de les lletres, marca de la casa, continua tenint un pes molt rellevant en aquest nou disc, i endinsarà a qui l’escolti en aquest univers on només Blaumut en té les coordenades.

El disseny i concepte gràfic del disc, creat per Xavi de la Iglesia, ha estat pensat com un element sobri i net, amb un corredor a punt d’iniciar una cursa a la portada, simbolitzant un nou renaixement. Una energia a punt de començar el seu moviment.

Blaumut interpretaran les cançons del seu últim disc el diumenge dia 27 de novembre a la Nova Jazz Cava. Un espai conegut per la banda, ja que no és la primera vegada que tenim el plaer de veure'ls en directe en aquest lloc.


Per parlar de tots els secrets, i conèixer una mica més sobre aquest nou disc que podrem escoltar, els entrevistarem aquest divendres 25 de novembre a partir de les 18.00h de la tarda.


Pots escoltar el programa en directe a patir de les 17.30h a través del 100.5FM o a la nostra web www.adolescenciaradio.cat i la web de RadioStar Terrassa (www.radiostarteassa.com)


Un programa presentat per Sergi Marzà.

0 comments

Comments


bottom of page