top of page

Entrevistem a Amato i Yung Rovelló

Updated: Jul 11, 2021


AMATO, el jove cantant de 18 anys de Barcelona, presenta el videoclip de "A Estas Horas", primer single del qual serà el seu àlbum debut titulat "Universo", que sortirà sota el segell WK RECORDS a finals del 2021; AMATO es converteix així en el primer artista europeu signat per aquest segell de Miami. Amb aquest tema es dóna a conèixer un dels nous artistes nacionals amb majors possibilitats de poder aconseguir un veritable èxit internacional, gràcies al fet que "A Estas Horas" és una cançó en la línia de la música urbana més actual, del moment, però amb sons encara més contemporanis. Segons compte el mateix AMATO, la idea de la cançó va sorgir d'una nit de festa en la qual, a altes hores de la matinada, li va dir la noia que tant li havia agradat temps enrere i a qui ell intentava oblidar. Aquest single produït per Alex Soler, ve acompanyat d'un videoclip, dirigit per Javier Fernández Olmo. Va ser gravat als carrers de Port Ginesta, en un entorn privilegiat al costat del port de Sitges. És un vídeo on els records de la parella flueixen juntament amb la presència de cinc ballarins de Street dance.

Posteriorment parlem de Yung Rovelló. És un jove artista alt maresmenc que comença la seva aventura a finals de 2018, amb cançons autoproduïdes juntament amb El Armario. Influenciat pel trap americà, fa música ballable en català, però crítica i amb un missatge potent.


Jordi Roigé (Lokevivi), aportant aire nou al projecte, va passar a ser el productor principal del grup.


Sense oblidar les seves principals influències es comença a apreciar un gir estilístic on la música festiva catalana i la música popular del país agafen importancia a les seves creacions, això sí, sense perdre la seva identitat.


L'última incorporació és David Garrido, qui es converteix en el baixista i corista del conjunt i en ajudant de composició de les cançons, a més de ser el xarrup que culmina l'energia que aviva els directes.


Els tres maresmencs formen ara un trio que contempla: un baixista, un dj/productor i el

cantant Yung Rovelló.


En aquests moments, Yung Rovelló prepara el llançament del seu imminent primer disc d'estil fresc, festiu i crític: 'Seny i rauxa'.


'Vuelta el mundo' és el seu debut, un tema que neix de la rauxa i la diversió entre amics i ganes de voler ballar, sense oblidar els seus orígens, una lletra que els defineix com a obrers mig enamorats d'una noia aburgesada.


'Entrant a barraques' és el segon avançament del seu disc, una cançó que neix de la necessitat de tornar a les festes majors, a l'estiu típic del Maresme, als amors passatgers, de les barraques, les platges i les costes d'aquesta comarca. The Tyets i Yung Rovelló, amics de fa anys i companys de comarca, intenten retornar l'ambient festiu i distret, on sembla que no hi ha preocupacions més enllà de riure, beure i enamorar-se.


El tercer senzill és 'Tropical Maresme': una cançó dedicada especialment a aquesta comarca i a la seva llibertat. Sempre s'ha dit que el Maresme és tropical, l'anomenada 'Califòrnia catalana': sol, platja, cervesa fresca... I què millor que ritmes cubans o tropicals per exemplificar-ho! Una cançó completament festiva, per riure i cantar ben fort!


El dia d'avui, Yung Rovelló és una de les propostes emergents més prometedores d'estil urbà a Catalunya i, sobretot, al Maresme, on s'observa una clara crescuda de l'escena!.


0 comments
bottom of page