top of page

La intrahistòria de "Flowers": així es va fer l'himne de Miley Cyrus


La publicació d''Endless Summer Vacation', el seu vuitè àlbum d'estudi, ha tornat a situar Miley Cyrus al centre del panorama musical mundial. L'avançament d'aquest darrer treball discogràfic, "Flowers", va ser una bomba pel ritme que portava i pel to de la lletra, tota una prèvia de com seria el disc i sobretot de com atacaria a la seva exparella. Per això resulta tant interessant saber com es va fer la cançó. Michael Pollack, coautor del tema, ha estat entrevistat per la revista Billboard i ha donat força detalls del procés de creació del hit. Te'ls expliquem:


EL TÍTOL, DECLARACIÓ D'INTENCIONS

Explica Pollack que la idea del tema va començar pel títol. Cyrus tenia clar que es diria "Flowers" perquè volia evocar aquell renaixement floral propi de la primavera i que ella ha experimentat a nivell emocional després de la ruptura amb Liam Hemsworth. Cal recordar que l'actor li va ser infidel fins a 14 vegades, detonant el final de la relació.


LA LLETRA

"En comparació amb la resta de temes, la lletra de "Flowers" va sortir relativament ràpida", relata. "L'única part que ens va donar problemes va ser el final de la pretornada, quan diu 'no volia deixar-te, no volia mentir'. Crec que era realment important contrastar l'empoderament de la tornada amb una mica de tristesa i vulnerabilitat i la pretornada fa exactament això". El ressorgiment representa el que vol expressar la cançó, moments de dolor però un comeback potent i empoderant. Aquella transformació "va ser un dels moments més importants del procés d'escriptura". Pollack recorda que la lletra era inicialment menys agressiva però que la cantant la va refer per crear l'"em puc estimar millor que jo".


LA COMPARATIVA AMB BRUNO MARS

Una de les teories més sonades sobre aquesta cançó és que pren com a referència la lletra de "When I Was Your Man" de Bruno Mars. Michael Pollack no s'ha volgut pronunciar sobre aquesta connexió però resulta evident que la tornada del tema és una versió "anti-amor" del clàssic tema del nord-americà. Jutja-ho tu mateix!

L'ÈXIT POSTERIOR

No pot estar més agraït pel que ha aconseguit la cançó, que ja suma prop de 300 milions de reproduccions només a YouTube. "(L'èxit posterior) ha estat realment increïble de veure. És el tipus de disc amb el qual somies tota la teva carrera i estic molt agraït de formar-ne part".


LA RELACIÓ AMB CYRUS

El coautor del tema marca el gener de 2022 com el punt d'inici de la relació habitual amb la cantant, de qui parla meravelles. "Hi ha una llista interminable de coses que fan que Miley sigui especial com a col·laboradora però una de les majors virtuts és el seu gust. Té un gust impecable. Escolta i segueix una gran varietat de música. Per això no he d'endevinar si una cosa és gran o no quan estem component. Si ella diu que és genial, confio en ella de tot cor".


MOMENT D'ESCOLTAR-LA!

I amb tot el que ara ja saps, és moment de tornar a escoltar un dels temes del 2023!


0 comments

Comments


bottom of page