top of page

Mariah Carey, desbancada: "All I want for Christmas is you" ja no és la més escoltada


Per primer cop en els darrers cinc anys, Mariah Carey i el seu mític "All I want for Christmas is you" ja no encapçalen la llista de cançons més escoltades als Estats Units per Nadal. Des del 2019 no havia tingut cap rival que li fes perillar el número u.


Però s'ha girat la truita. La fins ara número dos de la llista li ha passat la mà per la cara i ara presideix la llista Billboard Hot 100. Es tracta de "Rockin' around the Christmas Tree", una nadala que Brenda Lee va publicar el 1958.


Fa ni més ni menys que 65 anys. Un èxit tardà que es pot explicar, en gran part, pel rebombori que el videoclip que ha publicat recentment ha tingut a les xarxes


La cantant americana va gravar-la quan tan sols tenia 13 anys. Ara, que n'està a punt de fer 79, s'ha convertit en l'artista de més edat en aconseguir aquesta fita.


Com els millors vins, "Rockin' around the Christmas Tree" ha envellit bé. De fet, quan es va publicar va passar pràcticament desapercebuda. L'havia compost Johnny Marks, un músic que es va especialitzar en aquest gènere tot i no celebrar el Nadal.

Va ser gràcies a la indústria cinematogràfica de Hollywood que la cançó va fer un boom tres dècades més tard, formant part de la banda sonora de la pel·lícula "Sol a casa". La imatge de Macaulay Culkin ballant al menjador de casa amb la veu de Brenda Lee de fons ha esdevingut icònica.Però realment el que l'ha catapultat a la fama i a encapçalar el "mainstream" ha estat el paper de la cançó a les xarxes socials. Aquestes dates, Internet s'amara de l'esperit nadalenc i el recent videoclip que Lee ha fet de la cançó acumula milions de reproduccions a TikTok.


De família humil, Brenda Lee s'ha dedicat tota la vida a la música, i des de ben petita ja va ser la principal font d'ingressos a casa. Les grans productores van veure-li de seguida el potencial per convertir-se en una estrella mundial.


Es va convertir en una de les icones dels seixanta, i en una de les primeres cantants a destacar en un mercat majoritàriament masculí que venerava Elvis o The Beatles.


L'auge de la cançó és, per tant, un homenatge a una llarga carrera, que va dir adéu als escenaris el 2020.

0 comments
bottom of page