top of page

Mor el músic Pau Riba


El músic Pau Riba ha mort als 73 anys com a conseqüència d’un càncer de pàncrees que va anunciar a principis de desembre de l’any passat.


Tot i que va iniciar un tractament de quimioteràpia no va deixar de gravar cançons, també un disc de poemes i alguns concerts, el darrer el passat 23 de desembre. Riba havia d’actuar enguany al Vida Festival, que va incloure’l en el seu cartell.


L'”enfant terrible” de la música va ser tota una institució de la cultura catalana i se’l recordarà pel seu esperit rebel i alternatiu.


Tot i provenir d’una família burgesa i cristiana, sempre va rebutjar aquest estil de vida per reivindicar la llibertat individual, sexual i els drets de la joventut.


A finals dels 60, en el marc de Nova Cançó, va ser rebutjat pels Setze Jutges, va acabar fundant Grup de Folk amb amics seus com Jaume Sisa, Oriol Tramvia o Jordi Batiste.


L’any 1969 i el 1970 editaria dos dels treballs que revolucionarien el panorama del país, “Dioptria I” i “Dioptria II”, on les guitarres elèctriques i la psicodèlia eren el segell d’identitat. També les seves lletres, tot un crit contra la família.


El sector cultural ha reaccionat amb tristesa la mort d’un dels grans músics del nostre país.


0 comments

Comments


bottom of page