top of page

The Penguins posen música a la Volta Ciclista a Catalunya amb ‘Boires i Retrets’


Qui conegui de prop la banda The Penguins sabrà de l’estreta relació d’alguns dels seus membres amb el ciclisme; rutes d’estiu pels Alps, desplaçaments per veure curses arreu d’Europa, i veure les etapes d’amagat durant les proves de so dels concerts. Ara han decidit fer públic aquest binomi i compartir aquesta relació d’amor presentant-se i guanyant el concurs IcatVolta per esdevenir la cançó oficial de la Volta Ciclista a Catalunya 2022.


En l’apartat musical “Boires i Retrets” té aquest aire northern soul que tant pot servir com a trenca pistes, com per marcar el ritme per pedalar enmig d’una escapada destinada a arribar a meta.


En segon lloc, la lletra recull la condició social i humana del ciclisme, la plasticitat entre patiment i bellesa, l’esgotament i martiri físic enmig de paisatges bucòlics. Un viatge interior per trobar-se a un mateix; Detectant, acceptant i afrontant les pors per acabar esdevenint éssers més savis i més forts, construir-nos a partir del que érem abans. També hi descobrim la seva dimensió individual i col·lectiva com a un esport d’equip, però que es competeix individualment: igual que la nostra existència, la patim des del jo, però també la vivim des del nosaltres.


L’estrena oficial de “Boires i Retrets” ve acompanyada d’un videoclip de la banda rodant per carreteres i velòdroms i d’una portada que homenatja els guanyadors de les passades 100 edicions de La Volta. The Penguins ja ha anunciat que la cançó formarà part del treball 4 notes d’amor[t] (Buenritmo Records, 2022), EP que sortirà aquesta primavera, del qual ja han anat desgranant algunes cançons, i que segueix en la línia de composicions pròpies en català de tall soul-pop britànic que ja van iniciar en el seu darrer LP Herois de Cartró (Buenritmo Records, 2018).


0 comments

Comments


bottom of page