top of page

Aitana i Sebastián Yatra tornen amb "Akureyri"

Aitana i Sebastián Yatra tornen a l'escena musical amb força després de set mesos d'un aparent repòs. Tot i haver posat fi a la seva relació sentimental al novembre del 2023, la notícia de la seva suposada reconciliació va sorprendre a les portades de diverses revistes el passat mes de març. Aquesta nova oportunitat en el seu amor ve acompanyada d'una tercera col·laboració anomenada "Akureyri".


Aquesta paraula fa referència a la ciutat islandesa que Aitana va visitar per primera vegada fa nou anys amb els seus éssers estimats, i que ha ocupat un lloc especial al seu cor des d'aleshores. Per a celebrar el seu 24è aniversari, Aitana va decidir tornar a aquest lloc tan estimat, i ho va fer acompanyada del colombià. "He decidit tornar al lloc on vaig ser molt feliç, i encara que us sembli estrany, el 2015 Islàndia es va quedar als meus records com el lloc on més vaig gaudir i aprendre amb la meva família", va compartir en una publicació antiga.


Per descomptat, juntament amb la cançó, el duo ha compartit un preciós videoclip, produït per Roma i dirigit per Félix Bollain. En aquest vídeo, es poden veure els dos artistes recorrent les carreteres del país volcànic en cotxe, mentre gaudeixen dels bells paisatges entre carícies, abraçades i mirades còmplices, compartint intimitats i molta música.


No obstant això, també hi ha detalls que fan recordar la seva primera ruptura: quan Yatra no correspon el gest d'afecte quan l'espanyola intenta agafar-li la mà, quan li fa un desaire mentre estan estirats al llit o quan tots dos ens mostren el seu dolor. "El teu braç d'almohada m'acompanyarà a somiar amb Akureyri i fantasejar que ens queda temps junts i oblidar que demà despertaré i tu ja no hi seràs", versa l'estribill.


Al final del vídeo musical, els dos sembla que segueixen camins separats després d'estar estirats a terra —formant un cor vermell amb els seus abrics a joc— admirant les famoses aurores boreals. Una estampa que protagonitza la portada d'aquest senzill i que, irremeiablement, ens transporta a la portada de la pel·lícula Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Oblida'm), protagonitzada per Jim Carrey i Kate Winslet. Això significa que han trencat definitivament? És una cançó que tanca la seva relació i es despedeixen? Ja no estan junts o, pel contrari, han tornat?


Tot i això, el clip guarda una escena post-crèdits amb imatges d'antics viatges. Records del seu primer viatge a Islàndia junts en forma de vídeos domèstics gravats en primera persona. Records que mai van compartir a les seves xarxes socials en el seu moment i que ara comparteixen públicament.



0 comments
bottom of page