top of page

Dua Lipa confirma a Billboard que 'Illusion' està inspirat en els Castellers

La sensacional cantant Dua Lipa ha confirmat el dubte sobre el seu últim videoclip "Illusion", que ha enregistrat a Barcelona. En una recent entrevista amb Billboard, la estrella britànicoalbanesa ha confessat que la seva inspiració per a aquesta obra va sorgir de les impressionants torres humanes dels castellers catalans.



Tot i que els rumors circulaven entre els seus seguidors, Dua Lipa ha confirmat ara que la seva admiració pels castellers va ser la font d'inspiració per al seu últim treball. En paraules de la mateixa artista:

"La gent que veu el vídeo no pot creure que hi ha qui ho fa a la vida real. Realment, em vaig inspirar en les torres catalanes. Unes grans torres de gent que s'enfilen les unes sobre les altres. És una gran festa que es fa a Espanya, però tan bonica visualment de veure que vaig tenir ganes de fer una idea molt semblant en un sentit literal."

Una revelació sorprenent va arribar de la mà de Txell Mas, la capitana de l'equip olímpic espanyol de natació sincronitzada, que va participar en el videoclip. En una recent entrevista a Ràdio Flaixbac, Mas va revelar que la torre humana del vídeo estava dedicada als castellers, un detall que van descobrir durant el rodatge, però que van haver de mantenir en secret per requisits de confidencialitat.



En una de les escenes més espectaculars del videoclip, Dua Lipa es mostra al cim d'una estructura de plataformes amb ballarins, simulant ser una enxaneta en un castell humà.

Tot el procés es va dur a terme en el més estricte secret. Segons explica Mas, ni ella ni els altres participants van saber que formaven part d'un videoclip per a Dua Lipa fins al mateix dia del rodatge. A més, la presència de la cantant a Barcelona es va mantenir en secret fins al moment del seu arribada.


Per a aquest projecte, Dua Lipa va triar les emblemàtiques Piscines Municipals de Montjuïc, un lloc carregat d'història que ha estat escenari de diversos rodatges de cinema, publicitat i ara, videoclips.


Ara, "Illusion" de Dua Lipa pot representar un nou reconeixement per Barcelona com a plató internacional. Segons Josep Aymerich, director de les instal·lacions, aquesta producció podria seguir els passos del videoclip "Slow" de Kylie Minogue, que també es va filmar a la ciutat catalana.


Carme Melús, responsable de rodatges culturals de la Barcelona Film Commission, ha destacat que la feina de Dua Lipa ha servit per recordar els nombrosos videoclips que s'han realitzat a Barcelona, una ciutat que cada any acull milers d'activitats culturals, incloent-hi rodatges. Barcelona es consolida com la tercera ciutat europea més popular per a aquest tipus de produccions.


Cal recordar que els castellers catalans també han estat font d'inspiració per altres artistes internacionals, com el conegut raper Travis Scott, qui va incloure imatges de les torres humanes en el seu videoclip "Sirens", filmat a Tarragona i que ara forma part d'un llargmetratge estrenat als Estats Units.

0 comments
bottom of page